top of page
  • Forfatters billedeDanish Endurance Championship

To mesterhold fundet – stadig kamp i tre divisioner

Der bliver kamp til det sidste i tre af de fem divisioner i Danish Endurance Championship, når der i starten af oktober afholdes finale i den danske langdistanceserie. Det er status efter weekendens Night Race på Padborg Park, hvor der blev kørt to timelange løb.

Specielt i division 2 viste de to løb, hvor tæt kampen også er i mesterskabet. Tre mandskaber – alle med hver sin Peugeot RCZ – er ikke bare med i kampen om mesterskabet i divisionen. De kæmpede også til det sidste om løbssejrene.


Dan Agro Racings Marco Dahl, Aarhus, kunne vinde det første løb med otte sekunders forspring til Team Far & Søns René Nielsen/Søren Behnfeld, Aabenraa, mens det i det andet løb blev endnu tættere. Her var det nemlig Kaare Frogne, Roskilde, i Dan Agro Racings søsterbil, som vandt foran Team Far & Søn med mindre end to sekunder ved det ternede flag. Det er netop Kaare Frogne, som har de bedste kort på hånden inden finalerunden i Danish Endurance Championship.


I division 3 er Peter Obel/Mikkel Obel, begge Kalundborg, fortsat på mesterskabskurs efter en første- og en andenplads, men deres føring er blevet mindre. Frederik Normann, Viborg, scorede tilsvarende placeringer, men var bedre i tidtagningerne og kæmper fortsat for at indhente det, han satte til, da han lod racerbilen holde stille på Ring Djursland for i stedet at haste til fødegangen for at tage imod sin søn.


Intet er endnu heller afgjort i division 4. Her tog Jan Engelbrecht, Virum, sin tredje og fjerde sejr i denne sæson, men han halter stadig efter Michael Nielsen, USA. BMW-køreren er forsvarende mester i divisionen, hvor han i år har været pålideligheden selv og med bl.a. en andenplads i et af de to løb på Padborg Park bragte sig tilbage i toppen af tabellen.

Til gengæld blev to divisionsmesterskaber afgjort ved Night Race.


I division 5 blev Racing Labs Ronnie Bremer, Hvidovre, sikker på titlen. Det lå fast, selv om han i det første løb blev slået af Valdemar Eriksen, Nibe, for hans eneste rivaler – Walther Trabjerg/Mikkel O. Pedersen, Tørring/Struer – kom ikke til start på grund af et gearkasseproblem. Ronnie Bremer vandt andet løb, hvor Porsche-duoen blev sendt i sandkassen.


Lasse van der Ploeg/Oscar Schröter, begge Vojens, er nu også sikre på mesterskabet i division 1, selv om de ikke var til start. Her gennemførte Thomas Tinggaard/Mikkel Møller Løvendahl, Glamsbjerg/Kolding, som de eneste begge løb. Foto: Henning Smed.

コメント


bottom of page