top of page
  • Forfatters billedeDanish Endurance Championship

Stor spænding inden finale i Danish Endurance Championship

Selv om man allerede kender navnene på de vindende teams i to af de i alt fem divisioner i Danish Endurance Championship, er der stadig stor spænding inden weekendens finalerunde på Padborg Park. I de tre andre divisioner er intet afgjort på forhånd. Der er heller ingen klare forhåndsfavoritter, for de lange løb med obligatoriske pitstops byder traditionelt på mange overraskelser.

I division 2 er det dog et faktum, at det vindende hold sidder bag rattet af en Peugeot RCZ. Spørgsmålet er blot, hvem der bliver det vindende hold? Tre mandskaber er nemlig i spil. DanAgro Racing har de bedste kort på hånden, da teamet indsætter to biler med henholdsvis Kaare Frogne, Roskilde, og Marco Dahl, Aarhus, mens Team Far & Søn med René Nielsen/Søren Behnfeld, Aabenraa, skal gøre rent bord og være bedst i begge tidtagninger og begge heat for at kunne køre deres chance.


I den lidt hurtigere division 3 kommer man til at opleve en titelduel mellem Sally Racing og Normann Racing. I sin BMW M3 E46 har Frederik Normann, Rødkærsbro, været en af divisionens hurtigste kørere med sejre i fem af årets ti hidtil kørte løb, men det er konstant kørsel og otte top 3-placeringer, som har bragt Peter Obel/Mikkel Obel, Kalundborg, til toppen af tabellen.

I division 4 indtager den forsvarende mester Michael Nielsen, USA, førstepladsen, men køreren fra MN Racing mangler endnu at tage sin første løbssejr i denne sæson. Løbssejre har Jan Engelbrecht, Virum, til gengæld sikret sig flere af, og han har en god mulighed for at indhente mesteren i weekenden.


Efter mesterskabet i division 5 har Racing Lab valgt ikke at stille op i finalen på Padborg Park, og derfor tegner kampen om distancepokalen til at stå mellem MN Racing og Sally Racing. 23 km adskiller de to mandskaber, hvilket svarer til mindre end 11 omgange på Padborg Park.


De to løb i Danish Endurance Championship starter henholdsvis lørdag 15.00 og søndag 9.55, og begge løb vises på YouTube-kanalen Dansk Motorsport Live.


Foto: Henning Smed Madsen.

Comments


bottom of page