top of page
  • Forfatters billedeDanish Endurance Championship

Nye langdistancevindere på Padborg Park

Der kom nye løbsvindere i fire af fem divisioner i Danish Endurance Championship

Efter weekendens to afdelinger i Danish Endurance Championship på Padborg Park er der i de fleste divisioner kommet nye mandskaber i toppen af tabellen. For kun i en enkelt division formåede det førende team at forsvare de føringer, det havde erobret efter sæsonpremieren.


Det gjaldt i DEC4-divisionen, hvor DMF Racing med Tage Nielsen/Rasmus Sandvej Juelsen, Lunderskov, ikke bare fastholdt sin føring, men også fik udbygget den, selv om far-og-søn-parret denne gang måtte tage sig til takke med henholdsvis en anden- og en tredjeplads i de to løb. Her blev det i stedet Jan Engelbrecht, Virum, som i lørdagens løb kunne sejre i AMG GT4 Customer Racings Denmarks Mercedes AMG GT4, mens den sæsondebuterende Michael Nielsen, Asperup, i sin første start i sin splinternye BMW M4 GT4 vandt det andet løb.


Forrest i feltet stod kampen mellem Valdemar Eriksen Racings Audi R8 LMS og DriveMade Racings Porsche 911 GT3 Cup. Sidstnævnte bil blev dog passiviseret allerede i weekendens anden tidtagning, hvor den efter et sammenstød med en konkurrent havnede i sandkassen og ikke kunne blive klar til lørdagens løb. Dette løb vandt Valdemar Eriksen, Nibe, generelt med hele tre omganges forspring til nærmeste forfølger, men i søndagens løb kunne DriveMade Racings Lars E. Pedersen/Mikkel O. Pedersen, Ringsted/Struer, sejre med 45 sekunders forspring til Valdemar Eriksen.


En af de mest spændende divisioner på Padborg Park var DEC2-divisionen. Her ankom Nicolai Nygaard Pedersen, Brønderslev, med en solid føring efter to sejre på Ring Djursland, men weekenden i det sønderjyske blev lidt af et mareridt. Efter en femteplads i lørdagens løb måtte han lide den tort at stoppe midt under søndagens løb og holde så uheldigt parkeret, at der måtte indsættes safety car. Her vandt CA Racings Claus Juul Hansen/Andreas Jaes Hansen, Kokkedal/Hørsholm, lørdagens løb, mens der i søndagens løb nærmest blev fotofinish i DEC2-divisionen. Jesper Brunhøj Jensen, Herning, kørte solo i sin Mitjet-racer, mens det lykkedes ham efter 55 minutters intens kørsel at krydse målstregen fire tiendedele af et sekund foran Ole Klitgård/Martin Frederiksen, Svendborg/Kerteminde, som ellers havde presset DanAgro Racings Peugeot RCZ til det yderste.


DanAgro Racings andet mandskab – Stefan Lorenzen/Niels Nyboe, Aalborg/Ringe – fik dog en divisionssejr hjem til teamet, da de lørdag ikke blot sluttede to omgange foran næstbedste hold i DEC3-divisionen, men også sluttede på en flot tredjeplads generelt. Det er dog ikke denne duo, som fører DEC3-divisionen, for efter en anden- og to fjerdepladser kørte Peter Obel/Mikkel Obel, Kalundborg, et fejlfrit løb og sikrede en sejr til Sally Racing.


Martin Bertelsen/Marco Schumann, Roskilde/Albertslund, havde i Open Mind Racings Suzuki Swift vundet et af de to forudgående løb i DEC1-divisionen ved sæsonpremieren, og da de på Padborg Park vandt begge løb, har de nu over overtaget føringen i tabellen.


Femte og sjette afdeling af Danish Endurance Championship køres den 3.-4. juli på FDM Jyllandsringen.


Billedtekster (billeder kan frit anvendes redaktionelt)


Efter 55 minutters intens kørsel lykkedes det Jesper Brunhøj Jensen at vinde DEC2-divisionen med et forspring på blot fire tiendedele af et sekund (foto: Henning Smed).


Som eneste team forsvarede DMF Racing sin mesterskabsføring, selv om de blev slået af Michael Nielsens nye BMW M4 GT4-racer (foto Henning Smed).Nærmere informationer


Padborg Park I/S

Telefon: 74 60 80 93


http://padborgpark.dk/motorsport/dec/

コメント


bottom of page