top of page
  • Forfatters billedeDanish Endurance Championship

Le Mans-racer vandt dansk langdistanceløb

Jonas Sejersens LMP3-prototype sejrede på FDM Jyllandsringen

Danish Endurance Championship så dagens lys i 2006, og dette specielle mesterskab, hvor udholdenhed har været et af de vigtigste krav til de deltagende teams, er ofte blevet sammenlignet med 24-timersløbet på Le Mans og andre klassiske langdistanceløb. Søndag på FDM Jyllandsringen blev sammenligningen reel, for her blev sæsonens sjette afdeling nemlig vundet af en LMP3-prototype, der netop er blevet udviklet til race på den franske bane og løbsserier som European Le Mans Series og Le Mans Cup.


Jonas Sejersen, Trige, anskaffede sig sidste år en Ligier JS P3-prototype, der er opbygget efter LMP3-reglementet som er tredje trin i det internationale hierarki, og søndag kunne han så tage sin første sejr med bilen. Også i lørdagens løb havde han været med i topkampen bag rattet af sin orange og sorte prototype, men blev sat tilbage med en stop-and-go-straf for en overhaling i gul flagzone. Men i søndagens løb var der ingen slinger i valsen.


Fra pole position tog Jonas Sejersen føringen i søndagens timelange løb, hvor hans forspring til Valdemar Eriksen, Nibe, svingede mellem to og ti sekunder inden den obligatoriske pitstoprunde. Mens Jonas Sejersen havde begået fejltrin dagen forinden, var der ingen slinger i valsen. I stedet blev flere af de andre hurtigste mandskaber ramt af stop-and-go-straf, mens Jonas Sejersen fortsatte med at føre og på et tidspunkt opbyggede et halvt minuts forspring. Med et par uheld betød, at løbet blev neutraliseret under safety car, hvilket også skete til slut, hvorfor Jonas Sejersen endte med at bruge næsten tre minutter på at tilbagelægge sin sidste omgang mod det ternede flag – mere end dobbelt så lang tid end de 1.07,402, han brugte til at sætte en ny banerekord for klassen. Udover generalsejren tog Jonas Sejersen også sejren i DEC5-divisionen, hvor Valdemar Eriksen, har bragt sig solidt i front, da DriveMade Racing efter en afkørsel i tidtagningen ikke kunne stille op i weekendens to løb.Blev afslutningen på søndagens langdistanceløb bag en safety car lidt af en fuser, var der kamp til det sidste i lørdagens løb. Her byttede to teams således føringen i en af divisionerne på allersidste omgang.


SF Racing og Holmgaard Motorsport kæmpede her hårdt om førstepladsen. Sidstnævnte team var efter en tyvstart tidligt blevet sat tilbage i løbet, men kæmpede sig atter op gennem rækkerne, og med to minutter igen fik de presset deres Volkswagen Golf indenom SF Racing Seat Leon for enden af langsiden og endte med at tage løbssejren i DEC3-division med et sekunds forspring. DEC3-divisionen føres dog stadig af Peter og Mikkel Obel, begge Kalundborg, som sikrede Sally Racings femte top 3-placering ud af seks mulige.


DEC2-divisionen fik et nyt førende mandskab. Jesper Brunhøj Jensen, Herning, havde indtil søndagens løb været pålideligheden selv, men endte her med at udgå tidligt i løbet. Det kostede ham ikke blot føringen i DEC2-divisionen. Han rykkede faktisk også helt ned på fjerdepladsen. CA Racings Claus Juul Hansen/Andreas Jaes Hansen, Kokkedal, overtog i stedet førstepladsen med deres anden sæsonsejr, men netop i denne division virker alt endnu åbent, selv om seks af sæsonens ti løb nu er blevet kørt. CA Racing står noteret for 150 point. NP Racing med Nicolai Nygaard Pedersen har 145 point, mens Dan Agro Racings fynske duo Ole Klitgaard/Martin Frederiksen har indkasseret 142 point.


Endnu tættere er det i DEC1-divisionen for de effektmæssigt svageste racere. Rasmus Pedersen/Henrik Thomsen, Ebeltoft/Grenaa, har tidligere i år været uheldige at kørere hurtigere end deres referencetider og blive straffet for dette, men denne gang var det Open Mind Racings duo Marco Schumann/Martin Bertelsen, Roskilde/Albertslund, som var hurtigere end tilladt. Denne gang var det deres pitstop, som var for hurtigt, hvorfor de fik en straf og måtte se til, mens Rasmus/Henrik Thomsen fra Midtdjurs Racing scorede to sejre og overtog divisionsføringen.


I DEC4-divisionen fører DMF Racing med Rasmus Sandvej Juelsen, Lunderskov, efter to sejre divisionen så effekt, at selv om teamets Porsche skulle udgå af begge løb ved næste mesterskabsrunde på Padborg Park i starten af september, vil DMF Racing stadig føre divisionen…
Billedtekster (billeder kan frit anvendes redaktionelt)


I sin LMP3-prototype sejrede Jonas Sejersen i DEC-løbet på FDM Jyllandsringen (foto: Henning Smed Madsen).


Rasmus Pedersen og Henrik Thomsen fører nu DEC1-divisionen med flot et point (foto: Henning Smed Madsen).Nærmere informationer


Padborg Park I/S

Telefon: 74 60 80 93


http://padborgpark.dk/motorsport/dec/

Comments


bottom of page