top of page
  • Forfatters billedeDanish Endurance Championship

Kommer der endnu en banerekord?

Normalt handler langdistanceløb i almindelighed og Danish Endurance Championship i særdeleshed om at levere pålidelig kørsel fra start til mål. Men da den danske langdistanceserie i sidste måned blev skudt i gang på FDM Jyllandsringen, skete det med en helt ny banerekord. Den leverede Mikkel O. Pedersen, Struer, i den Porsche 911 GT3 R, han delte med Walther Trabjerg, Tørring.

Makkerparret er også med i feltet, når årets tredje og fjerde løb i Danish Endurance Championship køres i weekenden på Ring Djursland, og måske kan deres deltagelse også resultere i endnu en banerekord. Klassens aktuelle banerekord blev sat sidste sommer af Ronnie Bremer, Lyngby, som i sin KTM GT2 kørte en omgang på 47,697 sekunder. Den tidligere ChampCar-kører er også med i weekenden – og var det også ved sæsonpremieren på FDM Jyllandsringen – hvor bilens bedste omgangstid lå et par sekunder fra den nye banerekord, Mikkel O. Pedersen satte her. VM-køreren ser derfor ud til at have potentialet til at kunne tage sæsonens anden banerekord.


Udover kampen om sekunderne kommer de to biler med garanti også til at kæmpe om den generelle sejr i de to løb, hvor de i den hurtige division 5 kommer til at møde modstand fra Torben Ingerslev, Struer, og Thomas Andersen, Rødkjærsbro, i henholdsvis Ferrari og KTM.


Størst konkurrence finder man i division 2. Her er Dan Agro Racings to Peugeot RCZ med dels Kaare Frogne, Roskilde, dels Marco Dahl, Aarhus, med helt fremme, men vil komme til at møde modstand fra bl.a. Seat-duoen Oliver Rømer/Jens Kristoffersen, København/Kalvehave, og den tidligere mester Werner Wounlund, Kirke Hyllinge, som i sin Citroën Saxo teamer op med Tim Søndergaard, Holbæk.


Både lørdag og søndag bliver det Danish Endurance Championship, som står for dagens første race på Ring Djursland. Det sker henholdsvis klokken 13.05 og 10.00, og begge løb bliver streamet på Dansk Motorsport Live på YouTube.


Foto: Henning Smed Madsen.

Comentários


bottom of page