top of page
  • Forfatters billedeDanish Endurance Championship

Kamp til det sidste i Danish Endurance Championship

Titlerne var allerede fordelt i to af de fem divisioner inden den sidste weekend i Danish Endurance Championship, men på Padborg Park var der tæt kamp om titlerne i de tre resterende divisioner foruden om den distancepokal, der kæmpes om på tværs af klasserne.

Sidstnævnte trofæ tog MN Racing og Michael Nielsen, USA, der tillige genvandt mesterskabet i division 4. I sin hvide BMW M4 GT4 har Michael Nielsen været pålideligheden selv. Tre andenpladser, fire tredjepladser samt fem andre top 6-placeringer gav ham mesterskabet, selv om Jan Engelbrecht, Virum, på Padborg Park slog ham i begge løb og tog sin femte sejr i årets 12 løb. Til sidst var Porsche-køreren blot fem point efter i tabellen i division 4.


I division 2 gjorde Team Far & Søns René Nielsen/Søren Behnfeld, begge Aabenraa, alt hvad de kunne for at forsvare deres 2022-mesterskab. Men afstanden op til de to søsterbiler fra Dan Agro Racings viste sig at være for stor, selv om begge fik tekniske problemer.

En defekt styreboks betød, at Marco Dahl, Aarhus, ikke kom til start i lørdagens langdistanceløb, hvor teamkammeraten Kaare Frogne, Roskilde, med en andenplads kunne tage titlen. Hvilket var godt for ham, for dagen efter var det ham, som ikke kom til start grundet mekanisk defekt, mens Marco Dahl i stedet vandt løbet. De to teamkammerater sluttede i toppen af tabellen blot adskilt af fire point.

Det blev også tæt i division 3. Frederik Normann, Viborg, havde inden finaleweekenden vundet de fleste løb, men var bagud på point i forhold til Peter Obel/Mikkel Obel, begge Kalundborg. Det endte med at blive en meget intens finalerunde for de to mandskaber, som sammen med Niels Nyboe, Ringe, kæmpede om løbssejrene. I det første løb lå trioen meget tæt, ja, faktisk så tæt, at Peter Obel forbremsede sig for enden af langsiden og måtte køre igennem pitten, mens Frederik Normann pressede sin sorte BMW M3 E46 så meget, at han kørte hurtigere end tilladt. Han blev idømt en stop-and-straf for at have underskredet referencetiden i divisionen. Søndagens løb vandt Frederik Normann foran Niels Nyboe, mens en tredjeplads var tilstrækkeligt til, at Peter Obel/Mikkel Obel blev mestre.


Foto: Henning Smed Madsen.

Comments


bottom of page