top of page
  • Forfatters billedeDanish Endurance Championship

Hurtigt felt til langdistancepremiere

Ved NTG Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen i weekenden skydes den danske langdistanceserie i gang. Her finder premieren i årets Danish Endurance Championship sted, og der er lagt op til to særdeles hurtige løb. Langdistancefeltet tæller nemlig hele seks Porscher, en enkelt Ferrari og to af de specielle KTM-sportsvogne fra Østrig.


Fælles for de ni sportsvogne er, at de deltager i enten division 4 eller division 5, som er divisionerne for de hurtigste biler i Danish Endurance Championship. Men der sidder også nogle hurtige chauffører i dem.


Normalt er det i FIA World Endurance Championship, han slår sine folder, men i weekenden starter Mikkel O. Pedersen, Struer, i Danish Endurance Championship, hvor han skal dele en Porsche 911 GT3-R sammen med Walter Trabjerg, Tørring. Det er første gang, makkerparret skal dele en bil i DEC-serien, men Mikkel O. Pedersen har tidligere været sejrrig i løbsserien. En anden hurtig kører i feltet er Ronnie Bremer, Lyngby, som i sin KTM GT2 skal forsvare det mesterskab, han sidste år sikrede i division 5, hvor han vandt syv af de ti løb, han deltog i.

Ronnie Bremer er ikke den eneste i feltet, som har en titel, som skal forsvares.


Team Far og Søn – der består af René Nielsen og Søren Behnfeld, Aabenraa – vandt sidste år titlen i division 2, hvor de i deres Peugeot RCZ i denne sæson ikke kun møder modstand fra en række mærkefæller, men også fra veteranen Lars Møller, Middelfart, i Opel Corsa og den tidligere langdistancemester Werner Wounlund, Kirke Hyllinge, som stiller op i sin trofaste Citroën Saxo sammen med Tim Søndergaard, Jyderup.


Michael Nielsen, USA, blev sidste år i sin BMW M4 GT4 en suveræn mester i division 4, men der venter hårdere modstand for dansk-texaneren. Søskendeparret Nanna og Martin Hald Gøtsche, Hedehusene, er tilbage i deres Mitjet-racer, mens Jan Engelbrecht, Virum, som bl.a. har deltaget i Creventic-seriens store langdistanceløb, tager hul på en sæson i en Porsche 911 GT3 Cup-racer, mens Gustav Søderberg Krogh, Vedbæk, og Jesper Carlsen, Varde, starter i en nye Porsche Cayman GT4.

De to 50-minuttersløb på FDM Jyllandsringen starter henholdsvis lørdag 16.58 og søndag 12.15. Begge løb streames live på Dansk Motorsport Live.


Foto: Henning Smed.

Comments


bottom of page