top of page
  • Forfatters billedeDanish Endurance Championship

Erfaren rallykører får langdistancedebut

Der er både nye navne og erfarne kørere på deltagerlisten, når årets tredje og fjerde løb i Danish Endurance Championship i weekenden køres på FDM Jyllandsringen.


Et af de nye navne er dog også en erfaren herre. Det er Esben Hegelund, Hadsten, som sætter sig bag rattet af en Lamborghini Huracan for Nymark Racing.

Østjydens erfaring ligger ikke på asfaltbanerne, men derimod på rallysportens krævende hastighedsprøve, hvor han i det seneste årti har været en af de dominerende herrer i sporten. I perioden fra 2013 til 2019 tog han således generalsejren i intet mindre end 10 DM-rallyer, ligesom han i 2016 vandt Danmarksmesterskabet i klassen for de firhjulstrukne R5- og N4-biler. Erfaringen med de til tider uforudsigelige hastighedsprøver vil helt sikkert komme ham til gode i weekenden.


Der er også tre tidligere mestre, som i weekenden vender tilbage til Danish Endurance Championship.


Henrik Bollerslev, Viborg, var med i den Porsche 996, som tilbage i 2006 tog generalsejren i det allerførste løb i løbsserien, og han er siden tre gange blevet klassemester. I 2014 og 2015 skete det i den daværende klasse 3 i en Peugeot Spider, mens han i 2018 tog titlen i klasse A6 i en Seat Leon TCR. Siden blev han i 2020 klassemester i Nürburgring Langstrecken Serie, men nu er han tilbage på dansk asfalt i en Volkswagen Golf TCR.


Ligesom Henrik Bollerslev var Werner Wounlund/Bjørn Larsen, Kirke Hyllinge/Greve, til start i historiens allerførste DEC-løb. I fem sæsoner var de i deres Citroën Saxo toneangivende i den daværende division 1, hvor de efter to sølvmedaljer endte som mestre i 2009. Og det er i øvrigt selvsamme Citroën Saxo, duoen har støvet af og starter med på FDM Jyllandsringen – et bevis på, at det i Danish Endurance Championship er muligt at køre med alle slags biler.

Weekendens første løb for Danish Endurance Championship starter lørdag 17.05, mens andet løb køres 11.50. Begge løb streames live på youtube.com/supergtdanmark.


Foto: Henning Smed Madsen, Morten Alstrup.

bottom of page