top of page
  • hjemmesidesupergt

Det hektiske langdistanceefterår fortsætter

Deltagerne i den danske langdistanceserie er inde i en hektisk periode. Indenfor fem uger afvikles tre af sæsonens i alt seks afdelinger af Danish Endurance Championship. I starten af september gjaldt det løbene på Ring Djursland, og i den kommende weekend gæster løbsserien for første gang i år Padborg Park – en racerbane, klassen vender tilbage til i starten af oktober.


Intet er afgjort endnu i de fem divisioner, mesterskaberne er udskrevet i. Og det bliver det næppe under årets fjerde- og tredjesidste løb i Danish Endurance Championship. Med mindre der opstår overraskelser i de to godt timelange løb.

Forrest i feltet er der lagt op til endnu et opgør mellem Racing Lab og Mikkel O. Pedersen Racing. Racing Lab har med Ronnie Bremer, Hvidovre, vundet syv af årets otte første løb i Danish Endurance Championship. Ved det seneste løb blev teamet slået af Walther Trabjerg/Mikkel O. Pedersen, Tørring/Struer, og duoen fra Mikkel O. Pedersen Racing jagter to nye sejre for at hale ind på Racing Lab. Ikke kun i den hurtige division 5, men også i kampen om divisionsmesterskabet.


I divisionsmesterskabet er der flere hold, som puster de to teams i nakken. To af dem er TecKart Racing og MN Racing, som bare er nogle få kilometer efter på tredjepladsen. Men som i den næsthurtigste division – division 4 – fortsætter deres intense kamp om titlen. MN Racings Michael Nielsen, USA, er forsvarende mester, men har endnu sæsonens første divisionssejr til gode. De er i stedet blevet fordelt blandt fire teams, hvor Martin Hald Gøtsche/Nanna Hald Gøtsche, Hedehusene/Søborg, har scoret tre, men dog stadig har en beskeden føring.


Det vestsjællandske far-og-søn-par, Peter og Mikkel Obel, begge Kalundborg, indtager femtepladsen i distancemesterskabet, da de har været meget konstante i division 3, hvor de dog på det seneste er blevet udfordret. Dels af den forsvarende mester Niels Nyboe, Ringe, som er vendt tilbage til klassen. Dels af Frederik Norman, Viborg, som har vundet fire af sæsonens otte løb i sin sorte BMW.


Blandt division 2-holdene er der lagt op til en ny intens kamp mellem tre Peugeot RCZ-mandskaber. Det er Team Far & Søn med Søren Behnfeld/René Nielsen, begge Aabenraa, og de to søsterbiler fra Dan Agro Racing, som køres af Kaare Frogne, Roskilde, og Marco Dahl, Aarhus.


De to godt timelange løb i Danish Endurance Championship startes henholdsvis fredag kl. 16.00 og lørdag kl. 14.25. Begge løb vises live på YouTube-kanalen Dansk Motor Sport Live.


Foto: Henning Smed Madsen.

Comments


bottom of page