top of page
  • Forfatters billedeDanish Endurance Championship

Der bliver hård kamp blandt TCR-bilerne i DEC

I weekenden skydes årets langdistancemesterskab i gang. Ved NTG Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen køres den første af årets i alt seks afdelinger af Danish Endurance Championship, og der er lagt op til meget tæt kamp i specielt i én af de fem divisioner.

 

Det er division 3. Kendt som den midterste division, for her finder man hverken de effektmæssigt svageste eller stærkeste biler. Men også som TCR-divisionen, for otte af de ti mandskaber, som har tilmeldt sig division 3 ved NTG Åbningsløbet, stiller op i en standardvogn bygget op efter det internationale TCR-reglement.


 

Peter Obel/Mikkel Obel, begge Kalundborg, forsvarer den titel, som de sidste år vandt i division 3, og de kører også i år i den Cupra TCR fra Sally Racing, som de sidste år scorede top 3-resultater med i 10 af sæsonens 12 løb. Nogle af rivalerne fra sidste år vender tilbage. Det gælder eksempelvis Claus Juul Hansen/Andreas Jaes Hansen, Kokkedal/Hørsholm, som håber på at komme længere frem i tabellen end den sammenlagte tredjeplads, som de sidste år fik med deres Peugeot 308 TCR. 2022-mesteren Niels Nyboe, Ringe, er også at finde i feltet, hvor han nu kører sammen med Stefan Lorenzen, Aalborg, i dennes Audi RS3 LMS TCR.

 

Men der også en række nye og stærke navne at finde i division 3 i årets Danish Endurance Championship.

 

Sidste års kæmpede Dan Agro Racings Kaare Frogne, Roskilde, og Marco Dahl, Aarhus, i hver deres Peugeot RCZ om mesterskabet i division 2. De fortsætter nu kampen mod hinanden, men også mod en række andre modstandere, når de i hver deres Peugeot 308 TCR stiller op i division 3. Nye i division 3 bliver også far-og-datter-parret Peter Henriksen/Michella Rasmussen, Viby Sj., samt den tidligere DS3-kører Nicolai S. Jonas, Sønderborg, som kører Cupra TCR.

 

To mandskaber bryder dog TCR-bilernes dominans i division 3. Det er Ole Klitgaard, Svendborg, som for første gang starter i en Mitjet-prototype, mens sidste års sølvvinder i divisionen – Frederik Normann, Rødkærsbro – er tilbage med sin BMW M3 E46.

 

Med duoen Kaare Frognes og Marco Dahls skifte til division 3 skal der findes et nyt mesterhold i division 2. Her bliver det spændende at følge dels den nye konstellation Tim Søndergaard/Mikkel Søndergaard, Roskilde, som starter i en de vanevindende Peugeot RCZ-modeller, dels Werner Wounlund/Dennis Wounlund, Kirke Hyllinge, som starter i den Citroën Saxo, som de deltog med i det allerførste DEC-løb tilbage i 2006.

 

Weekendens NTG Åbningsløb tæller to løb over 50 minutter for Danish Endurance Championship, hvor der i alt er tilmeldt 21 mandskaber. Det første løb finder sted sidst på eftermiddagen lørdag, mens det andet køres ved frokosttid søndag.


Foto: Stumpphoto.

コメント


bottom of page