top of page
  • Forfatters billedeDanish Endurance Championship

DEC-serien vender tilbage til Ring Djursland

Deltagerne i Danish Endurance Championship vender i weekenden tilbage til den bane, hvor kampen om årets mesterskab begyndte tilbage i maj. Vi taler om Ring Djursland. Ikke bare Danmarks ældste asfaltbane, men også den mest kuperede og teknisk svære i kongeriget.


Tilbage i maj var der kamp i flere klasser. Eksempelvis DEC2-divisionen, hvor det første heat blev vundet af CA Racings Claus Juul Hansen/Andreas Jaes Hansen, mens sejren i det andet heat gik til Team Far & Søn, hvor Søren Behnfeld/Rene Nielsen kørte i en tilsvarende Peugeot RCZ. Siden har Dan Agro Racings Kaare Frogne/Christian Hansen taget føringen i mesterskabet i klassen, hvor andre håber at kunne vende stærkt tilbage.

Martin Buch Bertelsen/Marco Schumann fra Open Mind Racing var sidste år toneangivende i DEC1-divisionen, men har haft alvorlige tekniske udfordringer med deres Volkswagen Polo, efter at de er skiftet til DEC2-divisionen. ”Vi har brugt sommeren på at få bilen til sit gode jeg, og den ligner nu et rigtigt Open Mind Racing-køretøj,” siger Martin Buch Bertelsen.


Divisionen, hvor man i år har oplevet den største konkurrence, er DEC3-divisionen. Den er generelt præget af de internationale TCR-biler, og i særdeleshed af Sally Racing, som har indsat fire af slagsen – og de tre af disse indtager de tre første pladser i tabellen. Her er det Niels Nyboe, som fører an, og fynboen ankommer til Ring Djursland med fart i kroppen, da han ligesom flere andre af Sally Racings kørere deltog i forgangne weekends Copenhagen Historic Grand Prix.


I DEC5-divisionen er der lagt op til et sandt italieneropgør.


Esben Hegelund/Frederik Nymark fra Nymark Racing repræsenterer i deres Lamborghini Huracan producenten i Sant’Agata Bolognese med den olme tyr på logoet, mens TWX Bilers Torben Ingerslev kører i en rød Ferrari 488 Challenge Evo med en stejlende hingst fra Maranello på fronten.

Foto: Henning Smed Madsen.

Comments


bottom of page