top of page
  • Forfatters billedeDanish Endurance Championship

Årets to første langdistancemestre fundet

Valdemar Eriksen Racing og DMF Racing sikrede sig titler før tid

I to af de i alt fem divisioner, Danish Endurance Championship er udskrevet i, blev der ved Night Race på Padborg Park sat navn på årets mestre. Også selv om der endnu mangler at blive kørt to løb i mesterskabet.


I DEC5- og DEC4-divisionerne fik henholdsvis Valdemar Eriksen Racing og DMF Racing høstet så mange point, at deres konkurrenter ikke kan nå at indhente dem, når der i midten af oktober køres finalerunde på Padborg Park.


Hos Valdemar Eriksen Racing var det ikke teamets normale konstellation – Valdemar Eriksen, Nibe, i en Audi R8 LMS – som klarede ærterne. Han var på opgave på Nürburgring, så i stedet indsatte teamet en Mitjet-racer med Philip Lindberg, Beder, bag rattet. To andenpladser i de to løb gav tilstrækkeligt med point til at sikre teamet titlen. Cross Racing med Johnny Pedersen/Michelle Gatting, Solrød Strand/Hørsholm, vandt godt nok fredagsløbet, men en brækket trækaksel gjorde, at de ikke scorede point i lørdagsløbet. Dette løb blev vundet af Lars E. Pedersen, Ringsted, som trods fire sejre i de otte hidtil afviklede løb heller ikke kan indhente Valdemar Eriksen Racing.


I DEC4-divisionen sikrede Rasmus Sandvej Juelsen, Lunderskov, med en tredjeplads og en sejr titlen til DMF Racing. Netop DEC4-division var en af de tætteste ved Night Race. I første løb kæmpede han hårdt for at fravriste divisionsføringen fra Jan Engelbrecht, Virum, men de to ramte til sidst hinanden, så Engelbrechts Mercedes blev spundet rundt. Han kunne dog fortsætte og vinde divisionen. Rasmus Sandvej Juelsen blev nemlig idømt en stop-and-go-straf for forseelsen og kæmpede til sidst for at kæmpe sig udenom Michael Nielsen, USA. I andet løb blev det til en sejr for Rasmus Sandvej Juelsen, som derved også sikrede sig et mesterskab.


I alle andre DEC-divisioner bliver det først ved finalerunden i oktober, at mestrene kan findes.


Open Mind Racing med Martin Buch Bertelsen/Marco Schumann, Darup/Albertslund, og Syddjurs Racing med Henrik Thomsen/Rasmus Pedersen, begge Ebeltoft, vandt hvert et af de to løb i DEC1-divisionen, og de er nu kun adskilt af to point. De regerende mestre – HH Racing med Rasmus Holmegaard Hansen/Jesper Holmegaard Holst, Broby/Odense – har dog stadig mulighed for at genvinde titlen.


I DEC2-divisionen tyder meget på, at mestrene kommer til at sidde bag rattet af en Peugeot RCZ. CA Racing med Claus Juul Hansen/Andreas Jaes Hansen, Kokkedal/Hørsholm, og Dan Agro Racing med Martin Frederiksen/Ole Klitgaard, Odense/Svendborg, tog hver især dels en sejr, dels en fjerdeplads, og de indtager derfor fortsat den første- og andenplads i tabellen, som de havde inden Night Race.


I DEC3-divisionen kom et nyt mandskab i front. Holmgaard Motorsport med Jonas Holmgaard/Magnus Holmgaard, Silkeborg/Aalborg, scorede to sejre og bragte sig derfor i den samlede føring foran Mikkel Obel/Peter Obel, begge Kalundborg, som i deres Seat Leon TCR sikrede sig en tredje- og en femteplads.


Billedtekster (billeder kan frit anvendes redaktionelt)


Der var masser af nærkampe i de to timelange løb i Danish Endurance Championship (foto: Henning Smed Madsen).


MN Racing (410) og DMF Racing (491) havde en tæt og intens kamp i DEC4-divisionen (foto: Henning Smed Madsen).Nærmere informationer


Padborg Park I/S

Telefon: 74 60 80 93

コメント


bottom of page